Monday 14 November 2011

5.-6. nädal

Tegelesin testitulemuste sisestamisega Exceli tabelisse. Väga palju aega kulus, aga kõik andmed pole ikka veel sisestatud. Järgmisel nädalal jätkan. Seda on juba näha, et osad klassid, kellega pole ainetunde eriti arvutiklassis läbi viidud, olid testiga hädas.
Tehtud said testid ka nende klassidega ( 4.a ja 6.b), kellega oli veel tegemata.

Toimus 2. Scratchi koolitus. Arutasime kooli õpetajate, haridustehnoloogi ja IT-spetsialistiga, millised peaksid olema weeblysse tehtavad programmeerimisülesanded 2.kooliastmele. Paika sai pandud ka kondikava, milliseid ülesandeid selle programmi kohta teha. Järgmisel nädalal hakkan ülesandeid tegema. Plaan on teha ülesanded Wordis koos piltidega+ sinna juurde ka videojuhendid.

E-kursusel sel nädalal mingeid erilisi raskusi polnud. Näen ainult, et vaatamata kursuslaste julgustamisele ja tagant utsitamisele, on päris palju loobujaid. Ilmselt on inimestel raske end vaatamata paindlikule ajagraafikule tööde tegemisele motiveerida. Samas on aktiivsetel osalejatel palju toredaid mõtteid ja töid.

Praktika puhul on raskeim leida aega, et kõik vajalikud toimingud tehtud saaksid. Püüan ka praktikapäeviku sissekandeid edaspidi õigeaegsemalt teha. Aeg kulub sisulisteks tegevusteks ja aega analüüsimiseks napib. Vajalik see muidugi on.

1 comment:

  1. Minu arvates ongi e-kursuse kõige keerulisem osa õppijate motiveerimine. Ajanappus ei lase alati süveneda. Kuidas aga neid toetada, see on keeruline küsimus. Mind on ühel koolitusel aidanud tugev kogukond, kes rühmatöö käigus innustasid mind jätkama.

    ReplyDelete