Tuesday 6 December 2011

10. nädal

Sain kõik andmed spss-i sisestatud ja uurimusküsimused ning hüpoteesid on ka enam-vähem paigas. Kõige enam kulus aega, et välja mõelda, kuidas formuleerida arvutikasutamise kohta saadud informatsioon selliseks, et teda saaks andmetöötluses hästi kasutada. Aga välja mõtlesin! Nüüd hakkan andmeid analüüsima. Ja esitan ka esmaseid saavutusi siin. Üks näide on siin.



Pärast mitmepäevast pusimist on andmete analüüsimine ikka veel enam kui pooleli. Probleemiks pole mitte see, et ei teaks, mida tahan teada saada, vaid see, et andmete analüüsimiseks kasutatav programm ei ole mulle ikkagi selge. Mis sest, et olen sellega juba mõnda aega toimetama pidanud. Palju aega ja energiat kulubki sellele, et leida, kuidas mulle huvi pakkuvad aspektid lasta arvutil nähtavaks teha. Sellega tuleb veel pikki tunde tegeleda. Seetõttu venib ka analüüsimine.
Taas pean nentima, et minu probleem on toimetulek tehnikaga. Inimeste ja õppetööga seonduv sujub hoopis paremini.
2.tund programmiga scratch on ka valmis ja tund ka tehtud. Õpilased said taas kenasti hakkama. Planeeritud tööd said tehtud ja kõik said asjaga hakkama. Üllatus: programmeerimine polegi hirmuäratav, hoopis huvitav ja loogiline!

MP3 koolielus 2. e-kursus võtab ka tasapisi hoogu sisse. Esimesed tublid kursuslased on juba toimetamas. Mõned vabad kohad on veel.

1 comment:

  1. Ootan huviga su analüüsi tulemusi. Mis programmi sa andmeanalüüsiks kasutad?

    ReplyDelete