Wednesday 14 December 2011

Praktika lõpp

Uskumatu: 10 nädalat on läbi!
Enne lõppu saime veel valmis 3. tunni programmiga Scratch (tund ise toimus täna). Seekord sai lisatud taas uued tegevused ja iseseisvaks tööks oli väike jõuluanimatsioon. Õpiobjekti disain on valmis, veidi saab seda muidugi veel paremaks teha.
IKT testi analüüsi valmis ei jõudnud. Sellega tuleb edasi toimetada juba praktikaväliselt. Esmased kokkuvõtted (kui kõike ei jõua, sest tegemist on väga mahuka tööga) analüüsist teen praktikakokkuvõttes.
MP 3 e-kursus käib. Ja ise olen nüüd siis tähelepanelik ja hakkan juba täna mõnede kursuslaste südametunnistusele koputama.
Praktika andis korraliku kogemuse ja täpsema pildid haridustehnoloogilistest tegevustest. Ja mis kõige tähtsam: tekkis tunne, et sellega hakkamasaamine polegi ehk ülejõukäiv mulle. Eneseharimine selles vallas on katkematu protsess.See töö nõuab pidevat õppimist, arenemist ja silmad lahti olemist ja see mulle meeldib. Eks oskused tulevadki, kui juba huvi ja tahtmine tegusteda on ning visioongi hakkab tekkima. Ütleme nii: viljakas pinnas sellesvallas edasi areneda on igal juhul loodud.
Aitäh neile, kes mind selles suhtes on aidanud ja tagant tõuganud!

2 comments:

  1. Aeg on tõesti läinud kiiresti. Mulle avaldas muljet sinu töö alglasside ja Scratchiga. See on suureks eeskujuks ja innustuseks ka teistele koolidele seda kasutama hakata.
    Koolitaja tarkused tulevad tihti läbi kogemuse. Iga koolituskursus on ka koolitajale õppimiskogemus, mis aitab järgmisi koolitusi paremini läbi viia. Täiskasvanud kursuslaste puhul on tihti probleemiks ajanappus. On väga hea, et annad neile võimaluse järgmise kursusega poolelijäänud tööd lõpetada.

    Ootan ka suure põnevusega esialgseid kokkuvõtteid sinu taristu analüüsist- minu jaoks põnev ettevõtmine.
    Olid väga vapper, et sooritasid praktika enda pisipere kõrvalt. Tänud, et lubasid mul enda tööst osa saada.

    ReplyDelete
  2. SPSSiga möllan, aga palju katsetamist ja vähe tulemusi. Näis, kas suudan üldse selle programmiga soovitud andmete analüüsiga tulemuslikult ühele poole saada...

    ReplyDelete