Thursday 17 November 2011

7.nädal

Kergendustundega võisin täna tõdeda, et IKT testi tulemused said pärast päevade kaupa läbivaatamist tabelisse kantud. Päris suur hulk andmeid, mida analüüsida! Järgmiste nädalatega tahan tulemusi analüüsida: millega said õpilased paremini hakkama, milles on vajakajäämised, mida peaks õpetama. Eriti huvitav, aga kindlasti ka aeganõudvaim, on osa, kus saab selgeks, milleks ja kui palju õpilased vabal ajal arvutit kasutavad.
Kui analüüs on tehtud, tuleb koolis ka tulemusi presenteerida ja vajadusel nõustada õpetajaid, mida ja kuidas õpilaste pädevuste tõstmiseks teha.
Scratchi töölehtede tegemine jätkub. Plaan on ka neid õpetajatele tutvustada ja näidata 1.-2. kooliastmete õpetajatele, kuidas neid kasutada.

2 comments:

  1. Ootan põnevusega tulemusi. Hakkasin mõtlema, et oleks huvitav, kui sarnast testi teeksid erinevad koolid. Kas oleks suured erinevused? Eriti kui võrdluses oleks mõni kool, mis pakub arvutitunde?

    ReplyDelete
  2. Mina ootan ka tulemusi. Viimasel ajal olen nii tihti sattunud vestlustesse, kus räägitakse tänapäeva digi-ajastu õpilaste IKT-pädevustest ja kui arenenud need on ning seetõttu peaks olema rohkem e-õpet jms. Kui täiskasvanudki ei suuda olla ennastjuhitavad ja õppida e-õppe toel ning vajavad rohkem toetust ja suunamist, mis me siis õpilastest veel räägime. Neis diskussioonides tulebki mul alati meelde teie uuring ja esialgsed tulemused ning kuivõrd on ikka õpilaste IKT-pädevused ülehinnatud. Ootan huviga lõplikke tulemusi.

    Kairit

    ReplyDelete